شرایط نگهداری

باتري ها بطور طبيعي تمايل به تخليه دارند. عوامل مؤثر مثل تخليه خودبخود و دماي بالا، رطوبت، گرد و غبار اين حالت تخليه را تشديد مي نمايند.

  • باتري هاي سرب – كلسيمي تخليه آرامتري نسبت به باتريهاي معمولي (مثل آنتيمواني) دارند.
  • نرخ دشارژ خودبخودي باتري ها در حالت طبيعي به ميزان %60 -%1 در ماه است كه بستگي به نوع باتري و دماي محيط دارد.
  • در دماي اتاق دشارژ يا تخليه باتريهاي سرب- كلسيمي تقريبا 0033/0 ولت در هر روز است. در حاليكه باتريهاي سرب آنتيمواني، 01/0 ولت در هر روز در دماي 25 درجه سانتيگراد مي باشد.
  • دما عامل تأثير گذار و مهمي بر روند تخليه باتريها ميباشد، در هر 7/7- درجه سانتيگراد سرعت دشارژ يا تخليه دو برابر ميشود.
  • نرخ دشارژ خودبخودي باتريهاي VRLA (سيلد) غير خطي بوده و بنابراين با تغيير وضعيت شارژ سل، تغيير ميكند، در وضعيت شارژ 80% يا بيشتر، دشارژ خيلي سريع است.
  • در دماي اتاق در مدت 1 يا 2 هفته باتري از 100% شارژ به 90% ، دشارژ ميگردد، در حاليكه همان سل در همان دما در مدت 10 هفته يا بيشتر از 20% شارژ به 10% ميرسد.
  • نرخ دشارژ خودبخودي 4% در ماه است وقتي باتري تا سطح 50% وضعيت شارژ خود، دشارژ خودبخود شد بهتر است باتري شارژ مجدد گردد.
باتری ژله ای و کاربرد های آن

باتری ژله ای و کاربرد های آن

باتری ژله ای و کاربرد های آن بسیاری از افراد تصور می کنند باتری سیلد (باتری های بدون نیاز به نگهداری و مراقبت) همان باتری های ژله ای هستند در حالی این تصور اشتباه است و باتری های ژله ای در خودروهای معمولی و سواری به کار برده نمی شوند. این نوع باتری... ادامه مطلب

انواع باتری ها و کاربرد آنها

انواع باتری ها و کاربرد

انواع باتری ها و کاربرد آنها باتریها انرژی الکتریکی را به صورت شیمیایی در خود ذخیره می کنند. در سامانه های فتو ولتاژیک باتری ها وظیفه پشتیبانی در طول شب و در روزهای ابری را به عهده دارند. از آنجا که توان خروجی صفحات فتوولتاییک در طول روز متغییر میباشد،... ادامه مطلب

نخستین باتری تاریخ

نخستین باتری تاریخ

نخستین باتری تاریخ طبق یافته ها و شواهد موجود، نخستین باتری تاریخ در ایران باستان ساخته شده است . پیل الکتریکی در ایران باستان در فاصله سالهای ۲۵۰ ق. م تا ۲۲۴ پ. م در تیسفون تولید شده است. این باتریها به باتری‌های بغداد مشهورند. شرکت جنرال الکتریک این باتری ها را با روش تعیین عمر کربنی... ادامه مطلب

باتری یا پیل الکتریکی

باتری یا پیل الکتریکی باتری یا پیل الکتریکی منبعی از انرژی پتانسیل الکتریکی است که در درون آن با انجام واکنش‌های شیمیایی، انرژی شیمیایی به انرژی الکتریکی تبدیل می‌شود، این انرژی در قطب‌های باتری قابل دریافت است. انرژی قابل دریافت در قطب‌های باتری به ازای واحد بار الکتریکی را نیروی محرکه الکتریکی(Electromotive force یا emf) باتری می‌گویند و... ادامه مطلب